Aegean Regatta 2015 - Ο Ν. Ο. Σάμου στη Σάμο

     

 

Τα ιστιοπλοϊκά σκάφη που πήραν μέρος στην Aegean Regatta 2015 πήραν το εναρκτήριο σάλπισμα από την Βολισσό της Χίου στις 10:55 της 23ης Αυγούστου και ξεκίνησαν το μακρύ ταξίδι των 75 μιλίων για το Βαθύ της Σάμου.
Τα ταχύτερα από αυτά τερμάτισαν στο Βαθύ της Σάμου μετά τις 5 το απόγευμα και συνέχισαν να τερματίζουν μέχρι τις πρώτες πρωϊνες ώρες της 24ης Αυγούστου.

Σε αυτή την ιστιοπλοΐα διακρίθηκαν από τα σκάφη του Ν.Ο. Σάμου, το ΚΟΥΖΙΝΗ του Ευάγγελου Τσεσμελή καταλαμβάνοντας την 4η θέση στην κατηγορία του και το ΩΚΥΡΡΟΗ καταλαμβάνοντας την 6η θέση στην κατηγορία του.

Όλα τα σκάφη παρέλαβαν την τσάντα καλοσωρίσματος από τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου και απόλαυσαν τις εκδηλώσεις που ο Δήμος Σάμου με συντονιστή φορέα τον ΔΟΠΠΟΝΑΣ, οι οποίες διενεργήθηκαν όλη την Δευτέρα 24/8/2015, ημέρα χωρίς αγώνα για όλα τα σκάφη.

Συγκεκριμένα, διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι παρακάτω εκδηλώσεις:

12:00 – 16:00 Party κατα μήκος της παραλιακής  Βαθέος με δωρεάν κρασί και μουσική.
18:00 – 21:00 Εκδηλώσεις στους εμπορικούς δρόμους της πόλης απο τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου, με μουσική, κεράσματα και ειδικές τιμές για τα πληρώματα της Aegean Regatta 2015.
20:30 Απονομές επάθλων με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, του Δημάρχου Σάμου και των υπολοίπων αρδχών του νησιού μας.
21:00 Συρτάκι... με την συμμετοχή όλων των χορευτικών συγκροτημάτων του νησιού σε μία ανθρώπινη αλυσίδα κατα μήκος της παραλιακής Βαθέος.
22: 00 Διάφορα events σε όλη την πόλη της Σάμου από τον Σύλλογο Εστίασης... μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η πιο εντυπωσιακή εκδήλωση της βραδιάς ήταν ο χορός που στήθηκε σε όλη την παραλιακή λεωφόρο της πόλης και όπου οι χορευτές χόρεψαν συρτάκι και ικαριώτικο χορό. Πέρα από τους χορευτές από όλα τα χορευτικά συγκροτήματα του νησιού και όλοι οι παρευρισκόμενοι ενώθηκαν σε αυτό τον χορό, τα δε πλάνα του μέσω βίντεο ή φωτογραφικών στιγμιοτύπων, μεταδόθηκαν από Μέσα Μαζικής Ενημερωσης σε όλο τον κόσμο διαφημίζοντας το νησί μας.

Την επόμενη ημέρα 25/08/2015 ξεκίνησε η δεύτερη ιστιοπλοΐα της Aegean Regatta 2015, η οποία με αφετηρία το Βαθύ και περνώντας έξω από το Κοκκάρι είχε σαν τερματισμό το Πυθαγόρειο της Σάμου. Παρότι τα σκάφη ταλαιπωρήθηκαν από την άπνοια τερμάτησαν μετά τις 14:00 και ελλιμενίστηκαν στην Μαρίνα Πυθαγορείου, η οποία προσέφερε δωρεάν όλες τις υπηρεσίες της στους συμμετέχοντες.

Η Μαρίνα Πυθαγορείου είναι μια σύγχρονη επιχείρηση, η οποία προσφέρει άριστες υπηρεσίες σε όλων των ειδών τα σκάφη κρουαζιέρας και είναι μεγάλο ατού για το νησί καθώς με τις υπηρεσίας που προσφέρει είναι πόλος έλξης για τον τουρίστα που προτιμάει να ξεναγηθεί στα χιλιάδες νησιά της πατρίδας μας ακολουθώντας τα ναυτικά μονοπάτια.

Στην Μαρίνα Πυθαγορείου στις 20:30 έγινε και η τελετή απονομής των επάθλων των νικητώντης δεύτερης ιστιοδρομίας με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, του Δημάρχου Σάμου των υπολοίπων αρχών του νησιού και της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα.

Την Τετάρτη, 26/08/2015 διενεργήθηκε ο αγώνας ΟΡΤΣΑ ΠΡΙΜΑ στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πυθαγορείου και Ηραίου προσφέροντας καταπληκτικές στιγμές τόσο στους διαγωνιζόμενους αλλά και σε όσους παρακολούθησαν από την στεριά τον αγώνα. Η απονομή των επάθλων έγινε στο Λιμάνι Πυθαγορείου όπου πέρα από τις απονομές στήθηκε ένα μεγάλο πάρτυ με τραγούδια και χορό από τον πολιτιστικό σύλλογο Λυκούργο αναβιώνοντας την εποχή της άνθισης του Ελληνικού κινηματογράφου με τους ήχους και χορούς όπως το Τσα-Τσα και η Γιάνκα.

Την Πέμπτη 27/08/2018 στις 11:00 τα ιστιοπλοϊκά σκάφη πήραν εκκίνηση για την τελευταία ιστιοδρομία με τερματισμό τους Λειψούς.

Ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου ευχαριστεί την Αντιπεριφέρεια Σάμου, τον Δήμο Σάμου, όλους τους δημόσιους φορείς του νησιού που βοήθησαν στην οργάνωση των εκδηλώσεων και την Μαρίνα Σάμου για την προσφορά της στον ελλιμενισμό και την δωρεάν παραχώρηση όλων των υπηρεσιών της στα συμμετέχοντα σκάφη.

Ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου ευχαριστεί ακόμη όλους τους επαγγελματίες των ψυχαγωγικών επιχειρήσεων του νησιού για όσα απλόχερα προσέφεραν στην διοργάνωση, κρατώντας λογικές τιμές και παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες σε όσους επισκέφθηκαν το νησί μας συμμετέχοντας στην Aegean Regatta 2015.

Ευχαριστούμε την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου για την κυκλοφορία στην αγορά 500 φιαλών από το κρασί Ψηλές Κορφές με την συλλεκτική ετικέτα της Aegean Regatta 2015 με σχεδίαση του Ναυτικού Ομίλου Σάμου. Όσοι δεν το έχετε προμηθευτεί σπεύσατε. Ίσως να υπάρχουν ακόμη λίγες φιάλες στις 2 κάβες της Ένωσης σε Καρλόβασι και Μαλαγάρι.

 

Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις σε Βαθύ, Μαρίνα Πυθαγορείου και Πυθαγόρειο που κέρδισαν τις εντυπώσεις και πέτυχαν όλα τα συμμετέχοντα πληρώματα των σκαφών στην Aegean Regatta 2015 καθώς και οι οργανωτική επιτροπή των αγώνων και οι κριτές να εγκαταλείψουν το νησί με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δουλέψαμε όλοι συντονισμένα για ένα χρόνο και προσφέραμε ένα αποτέλεσμα που θα συζητηθεί με τα καλύτερα λόγια τα επόμενα χρόνια και κάναμε ένα βήμα μεγάλο ώστε να αναβαθμιστεί και να προβληθεί το νησί μας σαν ναυτικός τουριστικός προορισμός.

Χαρείτε τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες της Aegean Regatta 2015 που διενεργήθηκαν στο νησί μας μέσα από τις φωτογραφίες μας. Κάθε φωτογραφία όταν επιλέγεται ανοίγει σε μεγαλύτερη διάσταση.