Ιστιοπλοΐα Ανοιχτής Θαλάσσης

     

 

Ο Ν.Ο. Σάμου, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα του, είναι από τα λίγα ναυταθλητικά σωματεία που κατόρθωσε να αποκτήσει ένα ιδιόκτητο ιστιοπλοϊκό σκάφος, την Ωκυρρόη. Τον Μάρτιο του 2006 προχώρησε στην αγορά ενός ακόμη σκάφους, του Σαμία, με σκοπό να επεκτείνει την αγωνιστική δραστηριότητα του.

Ο Ν. Ο. Σάμου είναι μόνιμο μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Aegean Regatta, στην Aegean Regatta 2009 συμμετείχε με 6 σκάφη, την Ωκυρρόη (Α. Κιουλάφας), την Σαμία (Α. Αναστασόπουλος), το Aifos (Ν. Μαυρατζωτής), το ΣΟ.ΝΙ. 2 (Μ. Τσουμάκης), το Ηλέκτρα (Π. Καλομοίρης) και το Πωσειδώνας του (Κ. Καταχιώτη).

Στη δύναμη του ομίλου εντάχθηκε και το σκάφος ΜΙΛΟΥ (Westerly 36) των Λούλας και Μιχάλη Κάιλα. Το σκάφος αυτό συμμετείχε με άλλα 4 σκάφη στη Aegean Regatta 2012 και στον Αγώνα Εθελοντών 2ου Παγκοσμίου Πολέμου 2012.

Ο όμιλος διοργανώνει κάθε χρόνο αγώνες ιστιοπλοΐας από την Σάμο προς μικρά νησιά του Αιγαίου, καθώς επίσης συμμετέχει σε αγώνες που γίνονται σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου κυρίως στη Λέσβο και τη Χίο.